Interior Design Highlights 1515 Renovations

by Stuart Winchester, Viacom
MTS - 1
MTS - 1
Stuart Stuart
MTV - 1
MTV - 1
Stuart Stuart
Nick Floor - 1
Nick Floor - 1
Stuart Stuart
Nick Floor - 2
Nick Floor - 2
Stuart Stuart
Nick Floor - 3
Nick Floor - 3
Stuart Stuart
Refresh - 1
Refresh - 1
Stuart Stuart
Wellness Studio - 1
Wellness Studio - 1
Stuart Stuart
Viacom NYC - Dec 2014 (48)
Viacom NYC - Dec 2014 (48)
Stuart Stuart
Viacom NYC 2015 (79)
Viacom NYC 2015 (79)
Stuart Stuart
Viacom NYC 2015 (105)
Viacom NYC 2015 (105)
Stuart Stuart
Viacom NYC 2015 (118)
Viacom NYC 2015 (118)
Stuart Stuart
Viacom NYC 2015 (123)
Viacom NYC 2015 (123)
Stuart Stuart
Viacom July 2015 (11)
Viacom July 2015 (11)
Stuart Stuart
Viacom July 2015 (16)
Viacom July 2015 (16)
Stuart Stuart
Viacom July 2015 (89)
Viacom July 2015 (89)
Stuart Stuart
Viacom NYC - Dec 2014 (35)
Viacom NYC - Dec 2014 (35)
Stuart Stuart

​Glass walls and bold accents, imaginatively laid-out floors dotted with collaborative areas and private and open work spaces, all of it nested within natural light and tumbling into spectacular Manhattan views – each of these elements and more punctuate the ongoing redesign of Viacom’s New York City headquarters at 1515 Broadway.

These immersive spaces – which include the Refresh Café and The Wellness Studio, as well as several brand and departmental floors –were recently profiled by Interior Design, both for the flourishing designs and the fact that the company enlisted distinct firms for various facets of the project.

“It was important to tap into the wider spectrum provided by other firms because diversity and culture are such critical values to Viacom,” noted Yetta Banks, vice president in Viacom’s planning and design group. “It’s about always having a fresh perspective, risk-taking and trying new things. Being flexible and listening to the voices of our employees, coupled with the innovation of our world-renowned design partners, makes discovery, freshness and excitement a hallmark of Viacom workplaces.”

The projects are threaded throughout our headquarters. Studios Architecture laced the Nickelodeon floors with a brilliant orange-accented design encapsulating that brand’s energy. Architecture + Information captured the unique identity of MTV2’s brand in its offices. Gensler and TAD Associates each contributed to tech floors laced with interactive screens and glassy corridors. Our new shared areas are set in modern, open, appealing spaces created by M Moser Associates (The Wellness Studio) and Gensler (the Refresh Café).

The spaces are intended not just as manifestations of Viacom’s inherent creative spirit, but also as incubators of it. “Our primary responsibility is to design a workplace that is flexible and open and that builds community,” said Banks. “The array of services and spaces within an office are meant to foster collaboration, inspiration and engagement. A beautifully designed space is simply a byproduct of creating great experiences in that space.”

Related Posts

Want to leave a comment?